Shoppingföretag
Din kundvagn är tom just nu.

Integritet

Integritet

Dataskydd

Integritet

Vi har skrivit denna dataskyddsdeklaration (version 07.09.2021) till dig i enlighet med kraven i Allmän dataskyddsförordning (EU) 2016/679 För att förklara vilken information vi samlar in, hur vi använder data och vilka beslut som du har som besökare på denna webbplats.

Tyvärr är det i naturen att dessa förklaringar låter mycket tekniska, men vi försökte beskriva de viktigaste sakerna så lätt och tydligt som möjligt när vi skapar.

Småkakor

Vår webbplats använder HTTP-kakor för att spara användarspecifik data.
I det följande förklarar vi vilka kakor som är och varför de används så att du bättre kan förstå följande dataskyddsdeklaration.

Vad är kakor exakt?

När du surfar via internet använder du en webbläsare. Välkända webbläsare inkluderar Chrome, Safari, Firefox, Internet Explorer och Microsoft Edge. De flesta webbplatser lagrar små textfiler i din webbläsare. Dessa filer kallas cookies.

En sak är att inte påpekas: kakor är verkligen användbara hjälpare. Nästan alla webbplatser använder cookies. Mer specifikt är de HTTP -kakor, eftersom det finns andra kakor för andra applikationsområden. HTTP -kakor är små filer som sparas av vår webbplats på din dator. Dessa cookie -filer rymmer automatiskt i cookie -mappen, nästan "hjärnan" i din webbläsare. En cookie består av ett namn och värde. När du definierar en kakor måste ett eller flera attribut ges.

Cookies sparar vissa användardata från dig, till exempel språk eller personliga sidoinställningar. När du ringer upp vår sida igen kommer din webbläsare att returnera den "användarrelaterade" informationen till vår webbplats. Tack vare kakorna vet vår webbplats vem de är och erbjuder dig din vanliga standardinställning. I vissa webbläsare har varje cookie sin egen fil, i andra, till exempel Firefox, sparas alla kakor i en enda fil.

Det finns kakor och tredjepartskakor. Arvkakor skapas direkt från vår webbplats, tredjepartskakor skapas av partnerwebbplatser (t.ex. Google Analytics). Varje cookie ska bedömas individuellt eftersom varje cookie lagrar olika data. Utgångstiden för en kakor varierar också från några minuter till några år. Cookies är inte program och innehåller inga virus, trojaner eller andra "skadedjur". Cookies har inte heller åtkomst till din PC -information.

Till exempel kan cookie -data se:

  • Namn: _GA
  • Avgångstid: 2 år
  • Användning: Differentiering av webbplatsbesökare
  • Exemplariskt värde: GA1.2.1326744211.15231174971

En webbläsare ska stödja följande minimistorlekar:

  • En kaka ska kunna innehålla minst 4096 byte
  • Minst 50 kakor bör sparas per domän
  • Totalt bör minst 3000 kakor sparas

Vilka typer av kakor finns det?

Frågan om vilka kakor vi använder särskilt beror på de tjänster som används och klargörs i följande avsnitt av dataskyddsdeklarationen. Vid denna tidpunkt vill vi kort gå in i de olika typerna av HTTP -kakor.

Man kan skilja fyra typer av kakor:

Absolut nödvändiga kakor
Dessa kakor är nödvändiga för att säkerställa grundläggande funktioner på webbplatsen. Till exempel behövs dessa kakor när en användare lägger en produkt i kundvagnen, sedan surfar på andra sidor och senare går till kassan. Köparkorten raderas inte av dessa kakor, även om användaren stänger sitt webbläsarfönster.

Funktionella kakor
Dessa kakor samlar in information om användarbeteende och om användaren får några felmeddelanden. Dessutom mäts också lastningstiden och beteendet på webbplatsen med olika webbläsare med hjälp av dessa kakor.

Målorienterade kakor
Dessa kakor säkerställer bättre användarbarhet. Till exempel lagras inmatade platser, teckensnittstorlekar eller formulärdata.

Reklamkakor
Dessa kakor kallas också inriktning på kakor. De tjänar till att leverera individuellt anpassad reklam till användaren. Det kan vara mycket praktiskt, men också mycket irriterande.

Vanligtvis frågas du när du besöker en webbplats för första gången, vilka av dessa kakyper du vill tillåta. Och naturligtvis sparas detta beslut också i en cookie.

Hur kan jag ta bort kakor?

Du bestämmer hur och om du vill använda cookies. Oavsett vilken service eller webbplats kakorna kommer, har du alltid möjlighet att ta bort cookies, bara delvis tillåta eller inaktivera. Till exempel kan du blockera cookies från tredjepartsleverantörer, men tillåta alla andra kakor.

Om du vill bestämma vilka kakor som har sparats i din webbläsare, om du vill ändra eller ta bort cookieinställningar, kan du hitta detta i dina webbläsarinställningar:

Chrome: Radera, aktivera och hantera kakor i Chrome

Safari: Hantering av kakor och webbplatsdata med Safari

Firefox: Radera cookies för att ta bort data som har lagrat webbplatser på din dator

Internet Explorer: Ta bort och hantera cookies

Microsoft Edge: Ta bort och hantera kakor

Om du i allmänhet inte vill ha cookies kan du ställa in din webbläsare så att den alltid informerar dig när en cookie ska ställas in. Så du kan bestämma för varje enskild cookie oavsett om du tillåter kakan eller inte. Proceduren varierar beroende på webbläsaren. Det är bäst att söka efter instruktionerna i Google med söktermen "Radera Cookies Chrome" eller "Deactivate Cookies" i fallet med en Chrome -webbläsare eller utbyta ordet "Chrome" för namnet på din webbläsare, t.ex. Edge, Firefox, Safari.

Vad sägs om mitt dataskydd?

De så kallade "cookie-riktlinjerna" har funnits sedan 2009. Den säger att spara kakor kräver samtycke från webbplatsbesöket (dvs. från dig). Det finns dock fortfarande mycket olika reaktioner på dessa riktlinjer inom EU -länderna. I Tyskland genomfördes inte cookie -riktlinjerna som nationell lag. Istället genomfördes genomförandet av denna riktlinje till stor del i avsnitt 15.3 i Telemedia Act (TMG).

Om du vill veta mer om kakor och inte skämma bort från teknisk dokumentation, rekommenderar vihttps://tools.ietf.org/html/rfc6265, Begäran om kommentarer från Internet Engineering Task Force (IETF) kallas ”HTTP State Management Mechanism”.

Lagring av personuppgifter

Personuppgifter som du överför oss elektroniskt på denna webbplats, till exempel namn, e-postadress, adress eller annan personlig information som en del av överföringen av ett formulär eller kommentarer på bloggen, är tillsammans med tiden och IP-adressen som endast används För det angivna syftet, säkert hålls och inte vidarebefordras till tredje part.

Vi använder därför bara dina personuppgifter för kommunikation med de besökare som uttryckligen önskar och för att bearbeta de tjänster och produkter som erbjuds på denna webbplats. Vi vidarebefordrar inte dina personuppgifter utan samtycke, men vi kan inte utesluta att dessa uppgifter kommer att ses när det finns olagligt beteende.

Om du skickar till oss personuppgifter via e-post-till-till bort från denna webbplats kan vi inte garantera säker överföring och skydd av dina data. Vi rekommenderar att du aldrig skickar konfidentiella data som inte är krypterade via e -post.

Den rättsliga grunden finns Artikel 6 Paragraf 1 A GDPR (Laglighet av behandling) i det faktum att du ger oss samtycke till att behandla de uppgifter du har angett. Du kan återkalla detta samtycke när som helst-ett informellt e-postmeddelande är tillräckligt, du hittar våra kontaktuppgifter i avtrycket.

Rättigheter enligt den allmänna dataskyddsförordningen

Enligt bestämmelserna i GDPR har följande rättigheter i allmänhet rätt till dem:

  • Rätt till korrigering (artikel 16 GDPR)
  • Rätt till radering ("Rätt att glömmas") (Artikel 17 GDPR)
  • Rätt till begränsning av behandlingen (artikel 18 GDPR)
  • Rätt till anmälan - Anmälningsskyldighet i samband med korrigering eller radering av personuppgifter eller begränsning av behandlingen (artikel 19 GDPR)
  • Rätt till dataportabilitet (artikel 20 GDPR)
  • Invändningsrätt (artikel 21 GDPR)
  • Rätt att bli utsatt för ett beslut som uteslutande baseras på automatiserad behandling - inklusive profilering - (artikel 22 GDPR)

Om du tror att behandlingen av dina uppgifter bryter mot lagen om dataskydd eller dina dataskyddsanspråk på annat sätt har kränkts på ett sätt kan du komma till Federal Commissioner for Data Protection and Freedom of Information (BFDI) vänd dig om.

TLS -kryptering med https

Vi använder HTTPS för att överföra data på ett negativt fast sätt på Internet (dataskydd genom teknikdesign Artikel 25 punkt 1 GDPR). Genom att använda TLS (Transport Layer Security), ett krypteringsprotokoll för säker dataöverföring på Internet, kan vi säkerställa skydd av konfidentiella data. Du kan se användningen av detta skydd av dataöverföringen vid den lilla slottssymbolen längst upp till vänster om webbläsaren och användningen av scheman https (istället för http) som en del av vår internetadress.

Facebook Pixel Data Protection Deklaration

Vi använder Facebooks Facebook -pixel på vår webbplats. För detta har vi implementerat en kod på vår webbplats. Facebook -pixeln är ett utdrag från JavaScript -kod som laddar en samling funktioner som Facebook kan följa sina användaråtgärder om de har kommit till vår webbplats via Facebook -annonser. Om du till exempel köper en produkt på vår webbplats utlöses Facebook -pixeln och lagrar dina handlingar på vår webbplats i en eller flera cookies. Dessa cookies gör det möjligt för Facebook att jämföra dina användardata (kunddata som IP -adress, användar -ID) med data från ditt Facebook -konto. Sedan raderar Facebook denna information igen. Uppgifterna är anonyma och inte synliga för oss och kan endast användas i samband med annonser. Om du själv är en Facebook -användare och är registrerad kommer att besöka vår webbplats automatiskt till ditt Facebook -användarkonto.

Vi vill bara visa våra tjänster eller produkter för de människor som verkligen är intresserade av det. Med hjälp av Facebook -pixlar kan våra reklamåtgärder bättre skräddarsys efter dina önskemål och intressen. Så här får Facebook -användare (om de har tillåtit personlig reklam) lämplig reklam. Facebook använder också de uppgifter som samlas in för analysändamål och sina egna annonser.

I det följande visar vi dig de kakor som har ställts in på en testsida genom att integrera Facebook -pixlar. Observera att det bara är provkakor. Beroende på interaktionen på vår webbplats är olika kakor inställda.

Efternamn: _FBP
Värde: FB.1.15687647279.257483-6311174971-7
Användningsområde: Facebook använder denna cookie för att visa reklamprodukter.
Utgångsdatum: Efter tre månader

Efternamn: fr
Värde: 0APF312HOS5PBOO2R..BDEIUF… 1.0.BDEIUF.
Användningsområde: Denna cookie används så att Facebook -pixlar också fungerar korrekt.
Utgångsdatum: Efter tre månader

Efternamn: Kommentar_author_50ae82bdf1253ec1a5769f48e062311174971-3
Värde: Författarens namn
Användningsområde: Denna cookie lagrar texten och namnet på en användare som till exempel lämnar en kommentar.
Utgångsdatum: Efter 12 månader

Efternamn: Kommentar_author_url_50ae8267E2BDF1253EC1A5769F48E062
Värde: https%3a%2fwww.test sida ...%2f (författarens url)
Användningsområde: Denna cookie lagrar webbadressen till webbplatsen som användaren anger i ett textfält på vår webbplats.
Utgångsdatum: Efter 12 månader

Efternamn: Kommentar_author_email_50ae8267E2BDF1253EC1A5769F48E062
Värde: Författarens e -postadress
Användningsområde: Denna cookie lagrar användarens e -postadress om han har meddelat den på webbplatsen.
Utgångsdatum: Efter 12 månader

Anteckning:Kakorna som nämns ovan avser individuellt användarbeteende. Särskilt när du använder cookies kan ändringar aldrig uteslutas på Facebook.

Om du är registrerad på Facebook kan du hitta dina inställningar för annonser på https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen förändra dig. Om du inte är Facebook -användare kan du öppna http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/ Hantera i princip din användarbaserade onlineannonsering. Där har du möjlighet att inaktivera eller aktivera leverantörer.

Om du vill lära dig mer om Facebooks dataskydd, rekommenderar vi att du dina egna datariktlinjer för företaget https://www.facebook.com/policy.php.

Facebook Automatisk utökad jämförelseskyddsdeklaration

Som en del av Facebook -pixelfunktionen aktiverade vi också den automatiska utökade kompensationen (engelska automatisk avancerad matchning). Denna funktion av pixeln gör det möjligt för oss att skicka e-post, namn, kön, stad, stat, stat, postnummer och födelsedatum eller telefonnummer som ytterligare information till Facebook om du har gett oss dessa uppgifter. Denna aktivering gör det möjligt för oss att anpassa reklamkampanjer på Facebook för att anpassa sig ännu mer exakt till personer som är intresserade av våra tjänster eller produkter.

Google teckensnitt lokal dataskyddsdeklaration

På vår webbplats använder vi Google -teckensnitt från Google Inc. för europeiska områden är företaget Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street Dublin 4, Irland) ansvarig. Vi har integrerat Google-teckensnitten lokalt, dvs på vår webbserver-inte på Google-servrarna. Som ett resultat finns det ingen anslutning till Google -servrar och därför ingen dataöverföring eller lagring.

Vad är Google -teckensnitt?

Tidigare kallades Google -teckensnitt också Google Web -teckensnitt. Detta är en interaktiv katalog med över 800 teckensnitt som Google ger gratis. Med Google -teckensnitt kan du använda teckensnitt utan att ladda upp dem till din egen server. Men för att förhindra informationsöverföring till Google -servrar i detta avseende laddade vi ner teckensnitten till vår server. På detta sätt agerar vi i enlighet med dataskydd och skickar inte några data till Google -teckensnitt.

Till skillnad från andra webbskrivningar tillåter Google oss att komma åt alla teckensnitt. Så vi kan komma åt ett hav av teckensnitt obegränsat och därmed få det optimala för vår webbplats. Du kan ta reda på mer om Google -teckensnitt och andra frågor https://developers.google.com/fonts/faq?tid=311174971.

Google teckensnitt Dataskyddsdeklaration

Vi använder Google -teckensnitt på vår webbplats. Dessa är "Google Writings" från Google Inc. För europeiska områden är företaget Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street Dublin 4, Irland) ansvarig för alla Google -tjänster.

Du behöver inte registrera dig för att använda Google -teckensnitt eller lagra ett lösenord. Dessutom sparas inga kakor i din webbläsare. Filerna (CSS, teckensnitt/teckensnitt) begärs via Google Domain Fonts.googleapis.com och fonts.gstatic.com. Enligt Google är förfrågningarna om CSS och skrifter helt åtskilda från alla andra Google -tjänster. Om du har ett Google -konto behöver du inte oroa dig för att dina Google -kontouppgifter kommer att överföras till Google när du använder Google -teckensnitt. Google registrerar användningen av CSS (kaskadstilark) och teckensnitten som används och sparar dessa data på ett säkert sätt. Vi kommer fortfarande att titta på hur datalagring ser ut.

Vad är Google -teckensnitt?

Google -teckensnitt (tidigare Google Web Fonts) är en katalog med över 800 teckensnitt somGoogle ger sina användare gratis.

Många av dessa teckensnitt publiceras på SIL Open Font License, medan andra publicerades under Apache -licensen. Båda är gratis programvarulicenser.

Varför använder vi Google -teckensnitt på vår webbplats?

Med Google -teckensnitt kan vi använda teckensnitt på vår egen webbplats, men du behöver inte ladda upp till vår egen server. Google Fonts är en viktig byggsten för att hålla kvaliteten på vår webbplats uppe. Alla Google -teckensnitt är automatiskt optimerade för webben och detta sparar datavolym och är särskilt fördelaktig för användning med mobila enheter. När du besöker vår webbplats säkerställer den låga filstorleken en snabb laddningstid. Dessutom är Google -teckensnitt säkra webbteckensnitt. Olika bildsyntessystem (rendering) i olika webbläsare, operativsystem och mobila enheter kan leda till fel. Sådana fel kan ibland visuellt snedvrida texter eller hela webbplatser. Tack vare Fast Content Delivery Networks (CDN) finns det inga problem med plattformar med Google -teckensnitt. Google Fonts stöder alla vanliga webbläsare (Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera) och arbetar pålitligt på de flesta moderna mobila operativsystem, inklusive Android 2.2+ och iOS 4.2+ (iPhone, iPad, iPod). Så vi använder Google -teckensnitten så att vi kan representera hela vår onlinetjänst så vackert och enhetligt som möjligt.

Vilka data lagras av Google?

När du besöker vår webbplats laddas teckensnitten via en Google -server. Detta externa samtal överför data till Google -servrarna. Google inser också att du eller din IP -adress besöker vår webbplats. Google Fonts API utvecklades för att minska användningen, lagring och inspelning av slutanvändarata till vad som är nödvändigt för korrekt tillhandahållande av teckensnitt. Förresten, API står för "applikationsprogrammeringsgränssnitt" och fungerar som en dataöverföring i mjukvarumområdet.

Google -teckensnitt sparar säkert CSS och teckensnittsförfrågningar på Google och är därför skyddade. Antalet samlade användningsområden kan bestämma Google hur väl de enskilda skrifterna kommer. Google publicerar resultaten på interna analyssidor, till exempel Google Analytics. Google använder också data från sin egen webbkantare för att avgöra vilka webbplatser som använder Google -teckensnitt. Denna information publiceras i Google Fonts BigQuery -databasen. Entreprenörer och utvecklare använder Google Web Service BigQuery för att undersöka och flytta stora mängder data.

Det är emellertid också viktigt att överväga att varje Google -teckensnittsbegäran också överför information som språkinställningar, IP -adress, version av webbläsaren, skärmupplösningen för webbläsaren och namnet på webbläsaren till Google -servrarna. Huruvida dessa data också lagras är inte tydligt bestämda eller inte tydligt kommuniceras av Google.

Hur länge och var sparas uppgifterna?

Förfrågningar för CSS-Assets lagrar Google på sina servrar under en dag, som huvudsakligen är belägna utanför EU. Detta gör att vi kan använda teckensnitten med ett Google -stilark. Ett stilark är en formatmall som kan användas för att ändra design eller teckensnitt för en webbplats snabbt och snabbt.

Teckensnittsfilerna sparas på Google i ett år. Google strävar således till målet att generellt förbättra lastningstiden för webbplatser. Om miljoner webbplatser hänvisar till samma skrifter, lagras de av det första besöket och visas omedelbart igen på alla andra webbplatser som besöks senare. Ibland uppdaterar Google för att minska filstorleken, öka omslaget till språket och förbättra designen.

Hur kan jag ta bort mina data eller förhindra datalagring?

Uppgifterna som Google sparar under en dag eller ett år kan inte bara raderas. Uppgifterna överförs automatiskt till Google när sidsamtalet. För att kunna ta bort denna data för tidigt måste du Google på Google Support https://support.google.com/?hl=de&tid=311174971 kontakta. I det här fallet förhindrar du bara datalagring om du inte besöker vår sida.

Till skillnad från andra webbskrivningar tillåter Google oss att komma åt alla teckensnitt. Så vi kan komma åt ett hav av teckensnitt obegränsat och därmed få det optimala för vår webbplats. Du kan ta reda på mer om Google -teckensnitt och andra frågor https://developers.google.com/fonts/faq?tid=311174971. Google behandlar dataskydd -Relevanta frågor där, men det finns ingen riktigt detaljerad information om datalagring. Det är relativt svårt att få riktigt exakt information om lagrade data från Google.

Du kan också använda vilka data som vanligtvis registreras av Google och vad dessa data används för https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/ läsa.

 

betalning

För att kunna erbjuda dig betalningsalternativen från Klarna kommer vi att överföra personuppgifter, till exempel kontaktuppgifter och beställningsdata, till Klarna. Så KLARNA kan bedöma om du kan använda de betalningsalternativ som erbjuds via Klarna och anpassa betalningsalternativen till dina behov. Allmän information om Klarna du kommer att få>här<(Länk till https://www.klarna.com/de/). Din personliga information kommer att göras av KLARNA i enlighet med tillämpliga dataskyddsregler och i enlighet med informationen i> Klaras dataskyddsföreskrifter <(länk till https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/de_de/privacy) behandlad.

Nyhetsbrevsdataskyddsdeklaration

Om du anger personuppgifterna som nämns ovan för vårt nyhetsbrev och ger oss rätten att kontakta dig via e -post. Vi använder bara de uppgifter som lagras som en del av registreringen för nyhetsbrevet för vårt nyhetsbrev och vidarebefordrar inte den.

Om du avslutar dig från nyhetsbrevet - hittar du länken i varje nyhetsbrev längst ner - tar vi bort all information som har sparats genom att registrera dig för nyhetsbrevet.

E -postannonsering med registrering för nyhetsbrevet
Om du registrerar dig för vårt nyhetsbrev använder vi de uppgifter som krävs eller separeras från dig för att skicka vårt e-postnyhetsbrev regelbundet på grundval av ditt samtycke i enlighet med artikel 6 punkt 1 S. 1 lit. En GDPR.

Du kan när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet och kan göras antingen genom ett meddelande till kontaktalternativet som beskrivs nedan eller via en länk som anges i nyhetsbrevet. Efter avregistrering tar vi bort din e -postadress, såvida du inte uttryckligen har samtyckt till ytterligare användning av dina uppgifter eller så är vi reserverade för någon annan användning av data som är lagligt tillåtna och som vi informerar dig om i denna förklaring.

 

Hotjar - Web Analysis Services

Vi använde Hotjar på vår webbplats, som är en så kallad webbanalystjänst. Hotjar -komponentens operativa företag är Hotjar Ltd. Hotjar Ltd. är ett europeiskt företag baserat på Malta (Hotjar Ltd, nivå 2, St Julian's Business Center, 3, Elia Zammit Street, St Julian STJ 1000, Malta, Europa). Användningen är baserad på artikel 6 punkt 1 S. 1 lit. En GDPR.

Informationen överförs till Hotjar -servern i Irland och sparas där. Följande information samlas in genom att använda Hotjar:

  • IP -adressen för din enhet (i ett anonymiserat format);
  • Din e -postadress inklusive dina första och namn, i den mån du har gjort denna information tillgänglig för oss;
  • Hänvisning till domänen;
  • Besökade sidor;
  • Geografisk synvinkel (endast landet);
  • Datum och tid för tillgång till vår webbplats;
  • Skärmstorlek på din enhet;
  • Enhetstyp och webbläsarinformation.

Med det här verktyget kan vi förstå rörelser på vår webbplats (med så kallade värmekartor). Till exempel kan man se hur långt användare bläddrar och vilka knappar användarna klickar på hur ofta. Dessutom är det också möjligt att få feedback direkt från användarna på webbplatsen med hjälp av verktyget. Med detta stöd får vi värdefull information för att göra vår webbplats ännu snabbare och mer kundvänlig.

När vi använder Hotjar ägnar vi särskild uppmärksamhet åt skyddet av dina personuppgifter. Vi kan förstå vilka knappar som klickar på, musens gång, hur långt den rullas, skärmstorleken på enheten, enhetstyp och webbläsarinformation, geografisk synvinkel (endast landet) och det föredragna språket runt vår webbplats. Områdena på vår webbplats där personuppgifter visas av dig eller tredje parter är automatiskt dolda av Hotjar och är därför aldrig förståeliga.

Hotjar erbjuder var och en av våra användare möjligheten att använda en "inte spåra rubrik" för att förbjuda användningen av Hotjar -verktyget så att inga data spelas in på besöket respektive webbplats. Detta är en inställning som stöder alla vanliga webbläsare i nuvarande versioner. För detta ändamål skickar din webbläsare en begäran till Hotjar för att inaktivera spårningen av respektive användare. Om du använder vår webbplats med olika webbläsare måste du ställa in "Spårhuvudet" separat för var och en av dessa webbläsare/datorer.

En detaljerad instruktioner med information om din webbläsare finns här: https://www.hotjar.com/opt-out

Mer information om Hotjar Ltd. Och via Hotjar -verktyget kan du hitta Hotjar -webbplatsen: https://www.hotjar.com

Dataskyddsdeklarationen för Hotjar Ltd. kan hittas på: https://www.hotjar.com/privacy

 

 

Google AdSense Data Protection Deklaration

Vi använder Google Adsense på denna webbplats. Detta är ett reklamprogram från Google Inc. i Europa är företaget Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street Dublin 4, Irland) ansvarig för alla Google -tjänster. Med Google Adsense kan vi visa annonser på denna webbplats som passar vårt ämne. Så vi erbjuder dig annonser som idealiskt representerar ett verkligt mervärde för dig. Under denna dataskyddsdeklaration via Google Adsense kommer vi att förklara varför vi använder Google Adsense på vår webbplats, vilka data som behandlas och sparas av dig och hur du kan förhindra denna datalagring.

Vad är Google Adsense?

Google Adsense -reklamprogrammet har funnits sedan 2003. I motsats till Google -annonser (tidigare: Google Adwords) kan du inte annonsera här. Annonsannonser på webbplatser, till exempel på våra, spelas på Google Adsense. Den största fördelen med denna reklamtjänst jämfört med vissa är att Google Adsense bara visar dem som matchar vårt innehåll. Google har sin egen algoritm, som beräknar vilka annonser du kan se. Naturligtvis vill vi bara erbjuda dig reklam som också intresserar dig och erbjuder dig mervärde. Google kontrollerar på grundval av sina intressen eller användarbeteende och baserat på vårt erbjudande, vilka annonser som är lämpliga för vår webbplats och för våra användare. Vid denna tidpunkt vill vi också nämna att vi inte är ansvariga för valet av annonser. Med vår webbplats erbjuder vi bara reklamutrymmet. Valet av reklam som visas träffar Google. Sedan augusti 2013 har annonserna också anpassats till respektive användargränssnitt. Det betyder, oavsett om du besöker vår webbplats från din smartphone, din dator eller bärbara dator, annonserna anpassas till din enhet.

Varför använder vi Google Adsense på vår webbplats?

Driften av en webbplats med hög kvalitet kräver mycket engagemang och bra användning. I grund och botten är vi aldrig färdiga med att arbeta på vår webbplats. Vi försöker alltid behålla vår webbplats och hålla dem så upp -datum som möjligt. Naturligtvis vill vi också uppnå ekonomisk framgång med detta arbete. Det är därför vi beslutade om annonser som inkomstkälla. Det viktigaste för oss är dock att inte störa ditt besök på vår webbplats genom dessa annonser. Med hjälp av Google Adsense erbjuds du bara reklam som passar våra ämnen och dina intressen.

I likhet med Google -indexering för en webbplats undersöker en bot motsvarande innehåll och motsvarande erbjudanden på vår webbplats. Därefter justeras annonserna när det gäller innehåll och presenteras på webbplatsen. Förutom överlappningarna mellan annonsen och webbplatsen erbjuds, stöder AdSense också räntelaterad inriktning. Detta innebär att Google också använder dina data för att erbjuda reklam skräddarsydd för dig. Detta ger dig reklam som idealiskt erbjuder dig verkligt mervärde och vi har en högre chans att tjäna lite.

Vilka data lagras av Google Adsense?

Kakor används bland annat så att Google Adsense kan visa en skräddarsydd reklam anpassad till dig. Cookies är små textfiler som sparar viss information på din dator.

Cookies bör möjliggöra bättre reklam i Adsense. Kakorna innehåller inga personuppgifter. Det bör emellertid noteras att Google-data som "pseudonymer cookie-ID" (namn eller annan identifieringsfunktion ersätts av en pseudonym) eller IP-adresser som icke-personlig information. Som en del av GDPR kan emellertid dessa uppgifter betraktas som personuppgifter. Efter varje intryck skickar Google Adsense en cookie till webbläsaren efter varje intryck (detta är alltid fallet när du ser en annons), varje klick och någon annan aktivitet som leder till att ringa Google Adsense -servern. Om webbläsaren accepterar cookien sparas den där.

Som en del av Adsense kan tredjepartsleverantörer placera cookies i din webbläsare och läsa ut eller använda Web Biacons för att spara data du får genom att tillhandahålla reklam på webbplatsen. Web Biacons är en liten grafik som gör en loggfilanalys och en inspelning av loggfilen. Denna analys möjliggör statistisk utvärdering för marknadsföring online.

Google kan samla in viss information om ditt användarbeteende på vår webbplats via dessa cookies. Dessa inkluderar:

  • Information om hur man hanterar en annons (klick, intryck, musrörelser)
  • Information om en annons redan har publicerats i din webbläsare vid en tidigare tidpunkt. Dessa data hjälper dig att inte visa en annons oftare.

Google analyserar data om det visade reklammaterialet och dess IP -adress och utvärderar dem. Google använder främst uppgifterna för att mäta effektiviteten i en annons och förbättra reklamerbjudandet. Denna information är inte kopplad till personuppgifter som Google kan ha via andra Google -tjänster från dig.

I det följande presenterar vi kakor som Google Adsense använder för spårningsändamål. Här hänvisar vi till en testwebbplats som bara har installerat Google Adsense: 

Efternamn: uid
Värde: 891269189311174971-8
Användningsområde: Kakan sparas under domänen adform.net. Det ger ett tydligt tilldelat, maskingenererat användar-ID och samlar in data om aktiviteten på vår webbplats.
Utgångsdatum: Efter två månader

Efternamn: C
Värde: 1
Användningsområde: Denna cookie identifierar om din webbläsare accepterar cookies. Cookien sparas under domänspåret.adform.net.
Utgångsdatum: Efter en månad

Efternamn: cid
Värde: 8912691894970695056,0,0,0,0
Användningsområde:Denna cookie sparas under domänspåret.adform.net, står för klient -ID och används för att förbättra reklam för dig. Det kan vidarebefordra mer relevant reklam till besökaren och hjälper till att förbättra rapporterna om kampanjprestanda.
Utgångsdatum: Efter två månader

Efternamn: Id
Värde: zotj4twxwbfjatz2tznaqmxru31174971-1
Användningsområde: Kakan sparas under domänen DoubleClick.net. Det tjänar till att registrera dina handlingar efter displayen eller efter att ha klickat på displayen. Detta gör att du kan mäta hur väl en annons tas emot av våra besökare.
Utgångsdatum: Efter en månad

Efternamn: test_cookie
Värde: ingen information
Användningsområde: Med hjälp av "Test_Cookies" kan du kontrollera om din webbläsare stöder kakor alls. Kakan sparas under domänen DoubleClick.net.
Utgångsdatum: Efter en månad

Efternamn: CT592996
Värde:733366
Användningsområde: Sparas under domänen adform.net. Kakan är inställd så snart du klickar på en annons. Vi kunde inte ta reda på mer information om användningen av dessa kakor.
Utgångsdatum: efter en timme

Anteckning: Denna lista kan inte ha rätt att slutföra, eftersom Google -erfarenhet har visat att valet av dina kakor alltid förändras.

Hur länge och var sparas uppgifterna?

Google registrerar din IP -adress och olika aktiviteter som du kör på webbplatsen. Cookies lagrar denna information om interaktioner på vår webbplats. Enligt Google samlar och sparar företaget säkert informationen på de interna Google-servrarna i USA.

Om du inte har ett Google -konto eller inte är registrerat, lagrar Google data som samlas in med en tydlig identifierare (ID) vanligtvis i din webbläsare. De tydliga ID: erna som lagras i kakor tjänar till exempel för att säkerställa personlig reklam. Om du är registrerad på ett Google -konto kan Google också samla in personuppgifter.

Du kan ta bort några av de uppgifter som Google -butiker (se nästa avsnitt). Mycket information som lagras i cookies raderas automatiskt efter en viss tid. Det finns emellertid också data lagrade av Google under en längre tid. Detta är fallet om Google måste spara vissa uppgifter om en obestämd, längre tid för ekonomiska eller juridiska nödvändigheter.

Hur kan jag ta bort mina data eller förhindra datalagring?

Du har alltid möjlighet att ta bort eller inaktivera kakor som finns på din dator. Hur exakt detta fungerar beror på din webbläsare.

Här hittar du instruktionerna om hur du hanterar cookies i din webbläsare:

Chrome: Radera, aktivera och hantera kakor i Chrome

Safari: Hantering av kakor och webbplatsdata med Safari

Firefox: Radera cookies för att ta bort data som har lagrat webbplatser på din dator

Internet Explorer: Ta bort och hantera cookies

Microsoft Edge: Ta bort och hantera kakor

Om du i allmänhet inte vill ha cookies kan du ställa in din webbläsare så att den alltid informerar dig när en cookie ska ställas in. Så du kan bestämma för varje enskild cookie oavsett om du tillåter kakan eller inte. Genom att ladda ner och installera det här webbläsarens plug-in https://support.google.com/ads/answer/7395996 Alla "reklamkakor" är också inaktiverade. Tänk på att du inte förhindrar annonser genom att inaktivera dessa kakor, utan bara den personliga reklamen.

Om du har ett Google -konto kan du på webbplatsen https://adssettings.google.com/authenticated Avaktivera personlig reklam. Även här kommer du att fortsätta se annonser, men de är inte längre anpassade till dina intressen. Ändå visas annonserna utifrån några faktorer, till exempel deras plats, webbläsartypen och de söktermer som används.

Du kan använda vilka data som Google i princip registrerar och vad du använder för denna information https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/ läsa.

Google ADS (Google Adwords) Konverteringspårningsdataskyddsdeklaration

Vi använder Google -annonser (tidigare Google Adwords) som en online -marknadsföringsmått för att annonsera våra produkter och tjänster. Så vi vill uppmärksamma den höga kvaliteten på våra erbjudanden på internet. Som en del av våra reklamåtgärder från Google -annonser använder vi Google Inc. i Europa på vår webbplats, dock Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street Dublin 4, Irland) är ansvarig för alla Google Services. Med hjälp av detta gratis spårningsverktyg kan vi bättre anpassa vårt reklamerbjudande till dina intressen och behov. I följande artikel vill vi gå mer in på varför vi använder konverteringsspårning, vilka data lagras och hur du förhindrar denna datalagring.

Vad är Google ADS -konverteringsspårning?

Google ADS (tidigare Google AdWords) är det interna online-reklamsystemet i Google Inc. Vi är övertygade om kvaliteten på vårt erbjudande och vill ha så många människor som möjligt lär känna vår webbplats. I onlineområdet erbjuder Google ADS den bästa plattformen. Naturligtvis vill vi också få en exakt översikt över kostnads-nyttofaktorn. Det är därför vi använder Google ADS Conversion Tracking Tool.

Men vad är en konvertering? En konvertering uppstår när du blir en fungerande besökare från en rent intresserad webbplatsbesökare. Detta händer alltid när du klickar på vår annons och sedan utför en annan åtgärd, till exempel att besöka vår webbplats. Med Googles konverteringsspårningsverktyg registrerar vi vad som händer på vår Google -annonser efter att ha klickat på en användare. Vi kan till exempel se om produkter köps, tjänster används eller om användare har registrerat sig för vårt nyhetsbrev.

Varför använder vi Google ADS -konverteringsspårning på vår webbplats?

Vi använder Google -annonser för att uppmärksamma vårt erbjudande på andra webbplatser. Målet är att våra reklamkampanjer egentligen bara når de människor som är intresserade av våra erbjudanden. Med konverteringsspårningsverktyget ser vi vilka nyckelord, annonser, reklamgrupper och kampanjer som leder till önskade kundåtgärder. Vi ser hur många kunder som interagerar på en enhet med våra annonser och sedan genomför en konvertering. Med dessa uppgifter kan vi beräkna vår kostnads-nytto-faktor, mäta framgången för individuella reklamåtgärder och följaktligen optimera våra online-marknadsföringsåtgärder. Med hjälp av de erhållna uppgifterna kan vi också göra vår webbplats mer intressant för dig och anpassa vårt reklamerbjudande ännu mer individuellt efter dina behov.

Vilka data sparas på Google ADS -konverteringsspårning?

Vi har integrerat en konverteringsspårningsdag eller kodavsnitt på vår webbplats för att bättre kunna analysera vissa användaråtgärder. Om du nu klickar på en av våra Google -annonser, sparas cookie "Conversion" av en Google -domän på din dator (mestadels i webbläsaren) eller mobilenhet. Cookies är små textfiler som sparar information på din dator.

Här är uppgifterna från de viktigaste kakorna för Googles konverteringsspårning:

Efternamn: Omvandling
Värde: EHMI_AYSUOYV4GIVLED3CH0LLWEVGAEGAGAEGT-MR6AXD7DYLSAGQ311174971-3
Användningsområde: Denna cookie lagrar varje konvertering som du gör på vår sida efter att du har kommit till oss via en Google -annons.
Utgångsdatum: Efter tre månader

Efternamn: _GAC
Värde: 1.1558695989.eaiaiqobchmiiomegyo04givj5aych2cbapreaayasaagiyqfd_bwe
Användningsområde: Detta är en klassisk Google Analytics -cookie och tjänar till att spela in olika åtgärder på vår webbplats.
Utgångsdatum: Efter tre månader

Anteckning: Cookien _GAC verkar bara i samband med Google Analytics. Listan som listas ovan har inte rätt till fullständighet, eftersom Google alltid använder andra cookies för analytisk utvärdering.

Så snart du slutför en åtgärd på vår webbplats känner Google igen kakan och lagrar din tomt som en så kallad konvertering. Så länge du surfar på vår webbplats och cookien ännu inte har gått ut, kommer vi och Google att inse att du har hittat oss via vår Google -annonser. Kakan läses ut och returneras till Google -annonser med konverteringsdata. Det är också möjligt att andra kakor används för att mäta omvandlingar. Googles ADS -konverteringsspårning kan fortfarande förfinas och förbättras med Google Analytics. För annonser som visar Google på olika platser på webben kan kakor med namnet “__GADs” eller “_GAC” ställas in under vår domän. Sedan september 2017 har olika kampanjinformation från Analytics.js sparats med _GAC -kakan. Cookien lagrar dessa data så snart du ringer upp en av våra sidor för vilka den automatiska dagsmarkeringen av Google -annonser har skapats. I motsats till kakor som är inställda för Google Domain kan Google bara läsa dessa konverteringskakor om de finns på vår webbplats. Vi samlar in och får inga personuppgifter. Vi får en rapport från Google med statistiska utvärderingar. Vi lär oss till exempel det totala antalet användare som har klickat på vår annons och vi ser vilka reklamåtgärder som var väl mottagna.

Hur länge och var sparas uppgifterna?

Vid denna tidpunkt vill vi påpeka att vi inte har något inflytande på hur Google använder de insamlade uppgifterna. Enligt Google krypteras och sparas uppgifterna på säkra servrar. I de flesta fall körs konverteringskakor efter 30 dagar och överför inga personuppgifter. Kakorna med namnet "konvertering" och "_GAC" (som används i samband med Google Analytics) har ett utgångsdatum på 3 månader.

Hur kan jag ta bort mina data eller förhindra datalagring?

Du har möjlighet att inte delta i Google ADS -konverteringsspårning. Om du inaktiverar Google Conversion -spårningskakan via din webbläsare, blockera spårning. I detta fall beaktas de inte i statistiken över spårningsverktyget. Du kan när som helst ändra cookie -inställningarna i din webbläsare. Med varje webbläsare fungerar detta lite annorlunda. Här hittar du instruktionerna om hur du hanterar cookies i din webbläsare:

Chrome: Radera, aktivera och hantera kakor i Chrome

Safari: Hantering av kakor och webbplatsdata med Safari

Firefox: Radera cookies för att ta bort data som har lagrat webbplatser på din dator

Internet Explorer: Ta bort och hantera cookies

Microsoft Edge: Ta bort och hantera kakor

Om du i allmänhet inte vill ha cookies kan du ställa in din webbläsare så att den alltid informerar dig när en cookie ska ställas in. Så du kan bestämma för varje enskild cookie oavsett om du tillåter kakan eller inte. Genom att ladda ner och installera det här webbläsarens plug-in https://support.google.com/ads/answer/7395996 Alla "reklamkakor" är också inaktiverade. Tänk på att du inte förhindrar annonser genom att inaktivera dessa kakor, utan bara den personliga reklamen.

Genom certifiering för American-European Data Protection Agreement "Privacy Shield" måste den amerikanska gruppen Google LLC följa dataskyddslagarna som är tillämpliga i EU. Om du vill ta reda på mer om dataskydd på Google rekommenderar vi den allmänna dataskyddsdeklarationen från Google: https://policies.google.com/privacy?hl=de.

Facebook -dataskyddsdeklaration

Vi använder utvalda Facebook -verktyg på vår webbplats. Facebook är ett socialt medienätverk av Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Irland. Med hjälp av dessa verktyg kan vi erbjuda dig och människor som är intresserade av våra produkter och tjänster. I det följande ger vi en översikt över de olika Facebook -verktygen om vilka data som skickas till Facebook och hur du kan ta bort dessa data.

Vad är Facebook -verktyg?

Förutom många andra produkter erbjuder Facebook också de så kallade "Facebook Business Tools". Detta är det officiella namnet på Facebook. Men eftersom termen knappast är känd, beslutade vi att namnge dem bara Facebook -verktyg. Bland annat inkluderar detta:

  • Facebookpixel
  • Sociala plug-ins (t.ex. "som" eller "dela" -knappen)
  • Facebook inloggning
  • Kontosutrustning
  • API: er (programmeringsgränssnitt)
  • SDKS (samling av programmeringsverktyg)
  • Plattformsintegrationer
  • Plugins
  • Koder
  • Specifikationer
  • Dokumentation
  • Teknik och tjänster

Med dessa verktyg utvidgar Facebook tjänster och har möjlighet att få information om användaraktiviteter utanför Facebook.

Varför använder vi Facebook -verktyg på vår webbplats?

Vi vill bara visa våra tjänster och produkter som verkligen är intresserade av det. Med hjälp av annonser (Facebook -annonser) kan vi nå exakt dessa människor. För att användare ska visa lämplig reklam behöver Facebook information om människors önskemål och behov. På detta sätt tillhandahåller företaget information om användarbeteende (och kontaktuppgifter) på vår webbplats. Detta ger Facebook bättre användardata och kan visa rätt reklam om våra produkter eller tjänster. Verktygen möjliggör således skräddarsydda reklamkampanjer på Facebook.

Facebook ringer "händelsedata" -data om vårt beteende på vår webbplats. Dessa används också för mät- och analystjänster. Facebook kan skapa effekten av våra reklamkampanjer på vår beställning "kampanjrapporter". Dessutom får vi en bättre insikt genom analyser om hur man använder våra tjänster, webbplats eller produkter. Med några av dessa verktyg optimerar vi din användarupplevelse på vår webbplats. Med de sociala plug-ins kan du till exempel dela innehåll på vår webbplats direkt på Facebook.

Vilka data lagras av Facebook -verktyg?

Genom att använda enskilda Facebook -verktyg kan personuppgifter (kunddata) skickas till Facebook. Beroende på de verktyg som används kan kunddata som namn, adress, telefonnummer och IP -adress skickas.

Facebook använder denna information för att kompensera för uppgifterna med de uppgifter som den har från dig (om du är Facebook -medlem). Innan kunddata överförs till Facebook sker en så kallad "hashing". Detta innebär att en godtyckligt stor datapost omvandlas till en karaktärskedja. Detta tjänar också kryptering av data.

Förutom kontaktinformationen överförs också "händelsedata". "Händelsedata" betyder den information som vi får om dig på vår webbplats. Till exempel vilka undersidor du besöker eller vilka produkter du köper från oss. Facebook delar inte den information som erhållits med tredjepartsleverantörer (som annonsörer), såvida inte företaget har uttryckligt godkännande eller är lagligt skyldigt att göra det. "Händelsedata" kan också anslutas till kontaktinformation. Detta gör att Facebook kan erbjuda bättre personlig reklam. Efter den redan nämnda jämförelseprocessen har Facebook kontaktinformationen.

För att kunna leverera annonser optimerade optimerade använder Facebook endast händelsedata om de har sammanfattats med andra data (som spelades in på andra sätt av Facebook på andra sätt). Facebook använder också denna händelsedata för säkerhet, skydd, utveckling och forskningsändamål. Många av dessa data överförs till Facebook via cookies. Cookies är små textfiler som används för att spara data eller information i webbläsare. Beroende på de verktyg som används och är beroende av om du är Facebook -medlem skapas olika antal kakor i din webbläsare. I beskrivningarna av de enskilda Facebook -verktygen går vi närmare enskilda Facebook -kakor. Du kan också ta reda på allmän information om användningen av Facebook -kakor https://www.facebook.com/policies/cookies.

Hur länge och var sparas uppgifterna?

I grund och botten lagrar Facebook data tills de inte längre krävs för sina egna tjänster och Facebook -produkter. Facebook har distribuerat servrar över hela världen där dina data sparas. Kunddata kommer dock att raderas inom 48 timmar efter att du har jämfört med dina egna användardata.

Hur kan jag ta bort mina data eller förhindra datalagring?

I enlighet med den allmänna förordningen om dataskydd har du rätt till information, korrigering, överförbarhet och borttagning av dina data.

Uppgifterna raderas endast om du tar bort ditt Facebook -konto helt. Och det är så du tar bort ditt Facebook -konto:

1) Klicka på Inställningar till höger på Facebook.

2) Klicka sedan på "din Facebook -information" i den vänstra kolumnen.

3) Klicka nu på "Deaktivering och borttagning".

4) Välj nu "Radera konto" och klicka sedan på "Nästa och ta bort konto"

5) Ange nu ditt lösenord, klicka på "Nästa" och sedan på "Radera konto"

Lagring av de uppgifter som Facebook får via vår webbplats är via cookies (t.ex. med sociala plugins). I din webbläsare kan du inaktivera, ta bort eller hantera enskilda eller alla kakor. Beroende på vilken webbläsare du använder fungerar detta på olika sätt. Följande instruktioner visar hur du hanterar cookies i din webbläsare:

Chrome: Radera, aktivera och hantera kakor i Chrome

Safari: Hantering av kakor och webbplatsdata med Safari

Firefox: Radera cookies för att ta bort data som har lagrat webbplatser på din dator

Internet Explorer: Ta bort och hantera cookies

Microsoft Edge: Ta bort och hantera kakor

Om du i allmänhet inte vill ha cookies kan du ställa in din webbläsare så att den alltid informerar dig när en cookie ska ställas in. Så du kan bestämma för varje enskild cookie oavsett om du tillåter den eller inte.

Facebook är en aktiv deltagare i EU-U.S. Privacy Shield Framework, som reglerar korrekt och säker dataöverföring av personuppgifter. Du kan hitta mer information om detta https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC. Vi hoppas att vi har gett dig den viktigaste informationen om användnings- och databehandlingen via Facebook -verktygen. Om du vill lära dig mer om hur Facebook använder dina data, rekommenderar vi datariktlinjerna https://www.facebook.com/about/privacy/update.

Facebook sociala plug-ins dataskyddsdeklaration

Så kallade sociala plug-ins från Facebook Inc. är installerade på vår webbplats. Du kan känna igen dessa knappar med den klassiska Facebook-logotypen, till exempel "Like" -knappen (handen med tummen upp) eller genom en tydlig "Facebook-plug-in" -identifiering. En social plug-in är en liten del av Facebook som är integrerad i vår webbplats. Varje plug-in har sin egen funktion. De mest använda funktionerna är de kända knapparna "Like" och "Share".

Följande sociala plug-ins erbjuds av Facebook:

  • “Spara” -knappen
  • "Jag gillar" -knappen, dela, skicka och citera
  • Sidanplugin
  • Kommentarer
  • Messenger plug-in
  • Inbäddade inlägg och videospelare
  • Gruppplugin

 https://developers.facebook.com/docs/plugins Få mer information om hur de enskilda pluginerna använder. Å ena sidan använder vi de sociala plug-ins för att erbjuda dig en bättre användarupplevelse på vår webbplats, å andra sidan eftersom Facebook kan optimera våra annonser.

Om du har ett Facebook -konto eller facebook.com När den har besökts har Facebook redan satt minst en cookie i sin webbläsare. I det här fallet skickar din webbläsare information till Facebook om den här cookien så snart du besöker vår webbplats eller interagerar med sociala plug-ins (t.ex. "Like" -knappen).

Den erhållna informationen raderas eller anonymiseras inom 90 dagar. Enligt Facebook innehåller denna information din IP -adress, vilken webbplats du har besökt, datum, tid och annan information som påverkar din webbläsare.

För att förhindra att Facebook samlar in mycket data under ditt besök på vår webbplats och ansluter till Facebook -data, måste du avsluta prenumerationen från Facebook under webbplatsbesöket (Logga ut).

Om du inte är registrerad på Facebook eller inte har ett Facebook -konto, skickar din webbläsare mindre information till Facebook eftersom du har färre Facebook -kakor. Ändå kan data som din IP -adress eller vilken webbplats du besöker överföras till Facebook. Vi vill uttryckligen påpeka att vi inte vet exakt om det exakta innehållet i uppgifterna. Men enligt vårt nuvarande kunskapstillstånd försöker vi klargöra dig så bra som möjligt om databehandling. Hur Facebook använder data kan också hittas i företagets datariktlinjer https://www.facebook.com/about/privacy/update läsa.

Följande kakor är åtminstone inställda i din webbläsare om du besöker en webbplats med sociala plug-ins från Facebook:

Efternamn: Dpr
Värde: ingen information
Användningsområde: Denna cookie används så att de sociala plug-ins fungerar på vår webbplats.
Utgångsdatum: Efter slutet av sessionen

Efternamn: fr
Värde: 0jieyh431174971c2gnlufenj9..bde09j ... 1.0.bde09j
Användningsområde: Kakan är också nödvändig för att plug-ins fungerar perfekt.
Utgångsdatum:: Efter tre månader

Anteckning: Dessa kakor sattes efter ett test, även om de inte är Facebook -medlem.

Om du är registrerad på Facebook kan du hitta dina inställningar för annonser på https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen förändra dig. Om du inte är Facebook -användare kan du öppna http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/Hantera i princip din användarbaserade onlineannonsering. Där har du möjlighet att inaktivera eller aktivera leverantörer.

Om du vill lära dig mer om Facebooks dataskydd, rekommenderar vi att du dina egna datariktlinjer för företaget https://www.facebook.com/policy.php.

Instagram dataskyddsdeklaration

Vi har installerat funktioner på Instagram på vår webbplats. Instagram är en social medieplattform för företaget Instagram LLC, 1601 Willow Rd, Menlo Park CA 94025, USA. Instagram har varit ett dotterbolag till Facebook Inc. sedan 2012 och är en av Facebook -produkterna. Embeting Instagram -innehåll på vår webbplats kallas inbäddning. Detta gör att vi kan visa dig innehåll som knappar, foton eller videor från Instagram direkt på vår webbplats. Om du ringer upp webbplatser på vår webbplats som har integrerat en Instagram -funktion överförs och bearbetas data på Instagram. Instagram använder samma system och tekniker som Facebook. Dina data behandlas således på alla Facebook -företag.

I det följande vill vi ge dig en mer detaljerad insikt varför Instagram samlar in data, vilka data det är och hur du till stor del kan kontrollera databehandling. Eftersom Instagram tillhör Facebook Inc. får vi vår information å ena sidan från Instagram -riktlinjerna, men å andra sidan också från Facebook -datariktlinjerna själva.

Vad är Instagram?

Instagram är ett av de mest berömda sociala medienätverken över hela världen. Instagram kombinerar fördelarna med en blogg med fördelarna med audiovisuella plattformar som YouTube eller Vimeo. Du kan ladda upp foton och korta videor på "Insta" (som många av användarna kallar plattformen som är avslappnat kallar plattformen), redigera olika filter och också sprida dem på andra sociala nätverk. Och om du inte vill vara aktiv kan du bara följa andra intressanta användare.

Varför använder vi Instagram på vår webbplats?

Instagram är den sociala medieplattformen som har gått igenom taket de senaste åren. Och naturligtvis reagerade vi också på denna boom. Vi vill att du ska känna dig så bekväm på vår webbplats som möjligt. Det är därför en varierad förberedelse av vårt innehåll är en självklarhet för oss. Tack vare de inbäddade Instagram -funktionerna kan vi berika vårt innehåll med användbart, roligt eller spännande innehåll från Instagram -världen. Eftersom Instagram är ett dotterbolag till Facebook kan de insamlade uppgifterna också vara användbara för personlig reklam på Facebook. Så våra annonser får bara människor som verkligen är intresserade av våra produkter eller tjänster.

Instagram använder också insamlade data för mät- och analysändamål. Vi får kombinerad statistik och därmed mer insikt i dina önskemål och intressen. Det är viktigt att nämna att dessa rapporter inte identifierar dem personligen.

Vilka data sparas av Instagram?

Om du stöter på en av våra sidor, har installerat Instagram-funktioner (som Instagram-bilder eller plug-ins), ansluter din webbläsare automatiskt till Instagram-servrarna. Data skickas till Instagram, sparas och behandlas. Och oavsett om du har ett Instagram -konto eller inte. Detta inkluderar information om vår webbplats, din dator, om inköp, om annonser som du ser och hur du använder vårt erbjudande. Dessutom sparas datum och tid för din interaktion med Instagram. Om du har ett Instagram -konto eller är inloggad, lagrar Instagram betydligt mer data om dig.

Facebook skiljer mellan kunddata och händelsedata. Vi antar att detta är fallet med Instagram. Kunddata är till exempel namn, adress, telefonnummer och IP -adress. Det är viktigt att nämna att dessa kunddata endast kommer att överföras till Instagram om de har "hamnar" i förväg. Hashing säger att en datapost omvandlas till en sträng. Detta kan kryptera kontaktinformationen. "Händelsedata" som nämns ovan överförs också. "Händelsedata" betyder Facebook och följaktligen också Instagram-data om ditt användarbeteende. Det kan också hända att kontaktinformation kombineras med händelsedata. Kontaktinformationen jämförs med de uppgifter som Instagram redan har jämfört från dem.

De insamlade uppgifterna överförs till Facebook via små textfiler (cookies), som vanligtvis placeras i din webbläsare. Beroende på de använda Instagram -funktionerna och om du själv har ett Instagram -konto sparas olika mängder data.

Vi antar att databehandling kommer att fungera på samma sätt som på Facebook på Instagram. Det betyder: om du har ett Instagram -konto eller www.instagram.com har deltagit i minst en cookie. Om detta är fallet skickar din webbläsare information på Instagram via cookien så snart du kommer i kontakt med en Instagram -funktion. Senast efter 90 dagar (efter jämförelse) raderas eller anonymiseras dessa data igen. Även om vi har behandlat intensivt på Instagrams databehandling, kan vi inte säga exakt vilken data Instagram som samlar in och lagrar exakt.

I det följande visar vi dig cookies som åtminstone är inställda i din webbläsare när du klickar på en Instagram -funktion (t.ex. knapp eller en Insta -bild). I vårt test antar vi att du inte har ett Instagram -konto. Om du är inloggad på Instagram är naturligtvis betydligt fler kakor i din webbläsare.

Dessa kakor användes i vårt test:

Efternamn: csrftoken
Värde: “”
Användningsområde:Denna cookie är troligen inställd av säkerhetsskäl för att förhindra förfalskning från förfrågningar. Vi kunde dock inte ta reda på mer exakt.
Utgångsdatum: efter ett år

Efternamn: mitten
Värde: “”
Användningsområde: Instagram ställer in denna cookie för att optimera sina egna tjänster och erbjudanden på och utanför Instagram. Kakan definierar ett tydligt användar -ID.
Utgångsdatum: Efter slutet av sessionen

Efternamn: FBSR_31174971124024
Värde: ej angivet
Användningsområde:Denna cookie lagrar inloggningsbegäran för användare av Instagram-appen.
Utgångsdatum: Efter slutet av sessionen

Efternamn: riva
Värde: Atn
Användningsområde: Det är en Instagram -kaka som garanterar funktionaliteten på Instagram.
Utgångsdatum: Efter slutet av sessionen

Efternamn: gelé
Värde: “{\” 194.96.75.33 \ ”: 1901}: 1ieyv: y833k2_ujkvxgye31174971”
Användningsområde: Denna cookie betjänar Instagrams marknadsföringsändamål.
Utgångsdatum: Efter slutet av sessionen

Anteckning: Vi kan inte göra anspråk på en fullständighet här. Vilka kakor som anges i det enskilda fallet beror på de inbäddade funktionerna och deras användning av Instagram.

Hur länge och var sparas uppgifterna?

Instagram delar informationen som erhållits mellan Facebook -företagen med externa partners och med människor som de ansluter över hela världen. Databehandling sker i enlighet med din egen datariktlinje. Dina data distribueras på Facebook -servrarna runt om i världen, bland annat av säkerhetsskäl. De flesta av dessa servrar finns i USA.

Hur kan jag ta bort mina data eller förhindra datalagring?

Tack vare det grundläggande dataskyddet för reglering har du rätt till information, överförbarhet, korrigering och radering av dina data. Du kan hantera dina data i Instagram -inställningarna. Om du vill ta bort dina data helt på Instagram måste du ta bort ditt Instagram -konto permanent.

Och så att raderingen av Instagram -kontot fungerar:

Öppna först Instagram -appen. På din profilsida, gå ner och klicka på "Help Sector". Nu kommer de till företagets webbplats. Klicka på "Hantera kontot" och sedan på "Ta bort ditt konto" på webbplatsen.

Om du tar bort ditt konto helt raderar Instagram inlägg som dina foton och statusuppdateringar. Information som andra människor har delat om dig tillhör inte ditt konto och raderas därför inte.

Som redan nämnts ovan lagrar Instagram dina data främst genom kakor. Du kan hantera, inaktivera eller ta bort dessa kakor i din webbläsare. Beroende på din webbläsare fungerar administrationen alltid lite annorlunda. Här visar vi instruktionerna från de viktigaste webbläsarna.

Chrome: Radera, aktivera och hantera kakor i Chrome

Safari: Hantering av kakor och webbplatsdata med Safari

Firefox: Radera cookies för att ta bort data som har lagrat webbplatser på din dator

Internet Explorer: Ta bort och hantera cookies

Microsoft Edge: Ta bort och hantera kakor

Du kan också ställa in din webbläsare så att du alltid är informerad när en cookie ska ställas in. Då kan du alltid bestämma individuellt om du vill tillåta kakan eller inte.

Instagram är ett dotterbolag till Facebook Inc. och Facebook är en aktiv deltagare i EU-U.S. Privacy Shield Framework. Detta ramverk säkerställer korrekt dataöverföring mellan USA och Europeiska unionen. Underhttps://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC  Ta reda på mer om det. Vi försökte föra dig närmare den viktigaste informationen om databehandling av Instagram. på https://help.instagram.com/519522125107875
Du kan hantera ännu närmare Instagrams riktlinjer för data.

Källa: Skapad medDataskyddsgenerator från adsimple i samarbete medfashiongott.de

 

Vi ser fram emot ditt intresse för vår onlinebutik. Att skydda din integritet är mycket viktigt för oss. Nedan kommer vi att informera dig i detalj om att hantera dina uppgifter.

1. Åtkomst till data och värd

Du kan besöka våra webbplatser utan att ge information om dig själv. Om du ringer till en webbplats lagrar webbservern endast automatiskt en så kallad serverloggfil, som till exempel innehåller namnet på den begärda filen, din IP-adress, datum och tid för åtkomst, överföringsvolym och den begärande leverantören ( åtkomst till data) och dokumenterar åtkomsten.

Dessa åtkomstdata utvärderas endast för att säkerställa en problemfri drift av sidan och förbättringen av vårt erbjudande. I enlighet med artikel 6 punkt 1 S. 1 lit. F GDPR tjänar detta till att skydda våra legitima intressen på en korrekt presentation av vårt erbjudande i samband med en balansering av intressen. All åtkomstdata raderas senast sju dagar efter slutet av ditt sidbesök.

Hosting Services av en tredje -party -leverantör
Som en del av behandlingen på vår beställning ger en tredje part oss tjänsterna för att vara värd och presentera webbplatsen. Detta tjänar till att skydda våra legitima intressen på en korrekt presentation av vårt erbjudande i samband med en balansering av intressen. All data som samlas in som en del av användningen av denna webbplats eller i formulär som anges i onlinebutiken som beskrivs behandlas på dess servrar. Bearbetning på andra servrar sker endast i det ramverk som förklaras här.

Denna tjänsteleverantör sitter i USA och är certifierad under EU-US-PRIVACY SHIELD. Ett nuvarande certifikat kan här betraktas. På grund av detta avtal mellan Förenta staterna och Europeiska kommissionen har den senare fastställt en lämplig nivå av dataskydd för företag som är certifierade under Privacy Shield.

2. Insamling och användning av data för kontraktsbehandling 

Vi samlar in personuppgifter om du informerar oss om det som en del av din beställning eller när du kontaktar oss (t.ex. via kontaktformulär eller e -post). Obligatoriska fält identifieras som sådana, eftersom vi i dessa fall behöver uppgifterna för kontraktsbehandling eller för att behandla din kontakt och du kan inte slutföra beställningen utan att ange dem eller inte kan skicka kontakten. Vilka data som samlas in kan ses från respektive ingångsformer. Vi använder de uppgifter du tillhandahåller i enlighet med artikel 6 punkt 1 S. 1 lit. B GDPR för kontraktsbehandling och behandling av dina förfrågningar. När du har slutfört kontraktet kommer dina uppgifter att begränsas för vidare behandling och kommer att raderas efter eventuella skatter på skatter och kommersiella lagar, såvida du inte uttryckligen har samtyckt till ytterligare användning av dina uppgifter eller vi är reserverade för någon annan användning som är tillåtna och lagligt tillåtet. som vi informerar dig om i denna förklaring.

3. Dataöverföring

För att uppfylla kontraktet i enlighet med art. 6 punkt 1 S. 1 lit. B GDPR skickar vi dina uppgifter till rederiet som beställs med leveransen, i den mån detta är nödvändigt för leverans av beställda varor. Beroende på vilken betalningstjänsteleverantör du väljer i orderprocessen tillhandahåller vi betalningsdata som samlas in för detta för att hantera betalningar till betalningstjänstleverantören som vi beställt och, om det behövs, till den valda betalningstjänsten. I vissa fall samlar de valda leverantörerna av betalningstjänster också dessa data själva om de skapar ett konto där. I det här fallet måste du registrera dig hos betalningstjänsteleverantören i orderprocessen med dina åtkomstdata. I detta avseende gäller dataskyddsdeklarationen för respektive betalningstjänstleverantör.

Dataöverföring till leverantörer av frakttjänster
Om du har gett oss ditt uttryckliga samtycke under eller efter din beställning kommer vi att vidarebefordra din e -postadress till den valda leverantören av frakttjänster baserat på artikel 6 punkt 1 S. 1 lit. En GDPR, så att den kommer att finnas tillgänglig innan Leveransändamål för leveransmeddelandet eller omröstningen kan kontakta dig.

Samträdet kan när som helst återkallas av ett meddelande till kontaktalternativet som beskrivs nedan eller direkt mittemot leverantören av leverantören av kontaktadressen nedan. Efter återkallelse tar vi bort dina uppgifter som anges för detta, såvida du inte uttryckligen har samtyckt till ytterligare användning av dina uppgifter eller så är vi reserverade för någon annan användning av data som är lagligt tillåtna och som vi informerar dig om i denna deklaration.

DHL PAKET GMBH
Sträßchensweg 10
53113
Bonn

4. E-postnyhetsbrev

E -postannonsering med registrering för nyhetsbrevet
Om du registrerar dig för vårt nyhetsbrev använder vi de uppgifter som krävs eller separeras från dig för att skicka vårt e-postnyhetsbrev regelbundet på grundval av ditt samtycke i enlighet med artikel 6 punkt 1 S. 1 lit. En GDPR.

Du kan när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet och kan göras antingen genom ett meddelande till kontaktalternativet som beskrivs nedan eller via en länk som anges i nyhetsbrevet. Efter avregistrering tar vi bort din e -postadress, såvida du inte uttryckligen har samtyckt till ytterligare användning av dina uppgifter eller så är vi reserverade för någon annan användning av data som är lagligt tillåtna och som vi informerar dig om i denna förklaring.

4.1. Användning av leverantörsleverantören "Mailchimp"

Nyhetsbrevet skickas med "MailChimp", en nyhetsbrevfraktplattform av den amerikanska leverantören Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE #5000, Atlanta, GA 30308, USA.
E -postadresserna för våra nyhetsbrevmottagare, liksom deras andra data som beskrivs som en del av denna information, lagras på MailChimp -servrarna i USA. MailChimp använder denna information för frakt och utvärdering av nyhetsbrevet för våra räkning. Dessutom kan MailChimp använda denna information för att optimera eller förbättra dina egna tjänster, t.ex. för teknisk optimering av frakt och presentation av nyhetsbrevet eller för ekonomiska ändamål för att avgöra vilka länder som mottagarna kommer från. Emellertid använder MailChimp inte uppgifterna från våra nyhetsbrevmottagare för att skriva ner dem eller vidarebefordra dem till tredje parter.
Vi litar på tillförlitligheten och IT- och datasäkerheten för MailChimp. MailChimp är under US EU: s dataskyddsavtal "Integritetssköld”Certifierade och åtar sig att uppfylla EU: s dataskyddskrav. Dessutom har vi en "Mailchimp"Databehandling är överens"Stängt. Detta är ett kontrakt där MailChimp är skyldig att skydda våra användares uppgifter, att behandla deras dataskyddsregler för våra räkning och i synnerhet att inte vidarebefordra till tredje parter. Dataskyddsdeklaration: https://mailchimp.com/legal/terms/
5. Dataanvändning vid betalningsbehandling

Identitets- och kreditkontroll när du väljer KLARNA BETALTJÄNSTER
Om du väljer Klass -betalningstjänster ber vi dig att skicka ditt samtycke i enlighet med art. 6 Para. 1 S. 1 lit. En GDPR som vi kan överföra de uppgifter som krävs för behandling av betalning och en identitet och kreditkontroll. I Tyskland, In Tydligt dataskyddsdeklaration namngivna ekonomiska idéer.
KLARNA använder den information som erhållits om den statistiska sannolikheten för en betalning av betalning för ett vägningsbeslut om orsaken, genomförandet eller uppsägningen av avtalsförhållandet.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom ett meddelande till kontaktinformationen nedan. Detta kan resultera i att vi inte längre kan erbjuda dig vissa betalningsalternativ. Du kan också återkalla ditt samtycke till denna användning av personuppgifter när som helst till Klarna.

Avbetalning

Om betalningsmetoden väljs "i avbetalningsköp" och beviljar nödvändigt dataskyddsgodkännande i enlighet med artikel 6 punkt 1 S. 1 lit. En GDPR, personuppgifter (förnamn, efternamn, adress, e -post, telefonnummer , Födelsedatum, IP -adress, kön) Data som krävs för transaktionsbehandlingen (artikel, fakturabelopp, på grund av datering, totalt belopp, fakturanummer, skatter, valuta, beställningsdatum och beställningsdatum) för behandlingen av denna betalningsmetod till Vår partner KLARNA GMBH, Theresienhöhe 12, 80339 München.
För att kontrollera kundens identitet eller kreditvärdighet utför vår partner frågor och information om offentligt tillgängliga databaser och kreditrapporter. Leverantörerna, där information och, om nödvändigt, kreditinformation baserad på matematiska statistiska förfaranden, samt ytterligare information om behandlingen av dina data efter överföring till vår partner KLARNA GMBH kan hittas i hans dataskyddsdeklaration att du kan hitta Här: https: //www.clarna .com/DE/DATA SKYDD/
Vår partner KLARNA GMBH använder den information som erhållits om den statistiska sannolikheten för en förlust av betalning för ett vägningsbeslut på grund av anledningen, genomförandet eller uppsägningen av avtalsförhållandet. Du har möjlighet att kontakta vår partner KLARNA GMBH genom att kontakta vår partner och ställa in beslutet.
Godkännandet av dataöverföring i orderprocessen genom samtycke kan återkallas när som helst, även utan att ange skäl, med verkan för framtiden.

6. Integration av den pålitliga butikstroendbadge

Truste Shops TrustBadge är integrerad på denna webbplats för visning av våra pålitliga butiker Sealing Seal och de insamlade recensionerna samt erbjudandet från de betrodda butikerna för köpare efter beställning.

Detta tjänar till att skydda våra legitima intressen för en optimal marknadsföring av vårt erbjudande i enlighet med artikel 6.1 mening 1 lit. F GDPR. TrustBadge och de tjänster som annonseras med det är ett erbjudande från betrodda butiker GmbH, SubelroTher Str. 15C, 50823 Köln.
När du ringer TrustBadge lagrar webbservern automatiskt en så kallad serverloggfil, som till exempel innehåller din IP-adress, datum och tid för åtkomst, överförd mängd data och den begärande leverantören (åtkomstdata) och dokumenterar åtkomsten åtkomst . Dessa åtkomstdata utvärderas inte och skrivs automatiskt över de senaste sju dagarna efter slutet av ditt sidbesök.
Ytterligare personuppgifter kommer endast att överföras till betrodda butiker, i den mån du har kommit överens om att välja användning av betrodda butiksprodukter eller redan har registrerat sig för användning efter att ha slutfört en beställning. I detta fall gäller det avtalsavtal som gjorts mellan dig och pålitliga butiker.

7. Kakor och webbanalys

För att göra besöket på vår webbplats attraktivt och för att använda vissa funktioner för att visa lämpliga produkter eller för marknadsundersökningar använder vi så kallade kakor på olika sidor. Detta tjänar till att skydda våra legitima intressen på en optimerad presentation av vårt erbjudande i enlighet med art. 6 punkt 1 mening 1 lit. F GDPR. Cookies är små textfiler som automatiskt sparas på din slutanordning. Några av kakorna vi använder raderas igen efter slutet av webbläsarsessionen, dvs efter att du har stängt din webbläsare (så kallade sessionskakor). Andra kakor finns kvar på din enhet och gör det möjligt för oss att känna igen din webbläsare nästa gång du besöker (ihållande kakor). Du kan hitta varaktigheten för lagring i översikten i cookieinställningarna i din webbläsare. Du kan ställa in din webbläsare så att du är informerad om inställningen av kakor och bestämmer sig individuellt om deras acceptans eller utesluter acceptans av cookies för vissa fall eller i allmänhet. Varje webbläsare skiljer sig åt hur den hanterar cookieinställningarna. Detta beskrivs i hjälpmenyn i varje webbläsare, vilket förklarar hur du kan ändra dina cookieinställningar. Du kan hitta detta för respektive webbläsare under följande länkar:
Internet Explorer ™: http://windows.microsoft.com/de-de/windows-vista/block-or-ally-cookies
Safari ™: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=de_de
Chrome ™: http://support.google.com/chrome/answer.py?hl=de&hlrm=en&answer=95647
Firefox ™ https://support.mozilla.org/de/kb/cookies-erlauben-und-längen
Opera ™: http://help.opera.com/windows/10.20/de/cookies.html

Funktionen på vår webbplats kan begränsas när du inte accepterar kakor.

Användning av Google (Universal) Analytics för webbanalys
Denna webbplats använder Google (Universal) Analytics för webbplatsanalys, en webbanalystjänst från Google LLC (www.google.de). Detta tjänar till att skydda våra legitima intressen på en optimerad presentation av vårt erbjudande i enlighet med art. 6 punkt 1 mening 1 lit. F GDPR. Google (Universal) Analytics använder metoder som möjliggör en analys av användningen av webbplatsen av dig, till exempel cookies. Den automatiskt höjda informationen om din användning av denna webbplats överförs vanligtvis till en Google -server i USA och lagras där. Genom att aktivera IP -anonymisering på denna webbplats förkortas IP -adressen innan överföringen inom Europeiska unionens medlemsstater eller i andra avtalsslutande stater i avtalet via Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Endast i exceptionella fall överförs den fullständiga IP -adressen till en Google -server i USA och förkortas där. Den anonymiserade IP -adressen som överförs av din webbläsare som en del av Google Analytics är i allmänhet inte sammanslags med andra Google -data. Vid lämplig fortsättning och slutet av användningen av Google Analytics av ​​oss kommer de uppgifter som samlas in i detta sammanhang att raderas.

Google LLC har sitt huvudkontor i USA och är certifierad under EU-US-PRIVACY SHIELD. Ett nuvarande certifikat kan här betraktas. På grund av detta avtal mellan Förenta staterna och Europeiska kommissionen har den senare fastställt en lämplig nivå av dataskydd för företag som är certifierade under Privacy Shield.

Du kan förhindra insamlingen av de data som genereras av cookien och relaterad till din användning av webbplatsen (inklusive din IP -adress) till Google och behandlingen av denna data av Google genom att ladda ner och installera webbläsarens plugin som är tillgängligt under följande länk: HTTP : //tools.google.com/dlpage/gaoptout? HL = DE

Som ett alternativ till webbläsarens plugin kan du den här länken Klicka för att förhindra att Google Analytics spelar in på denna webbplats i framtiden. En opt-out-cookie lagras på din slutanordning. Ta bort dina kakor, du måste klicka på länken igen.

8. Reklam via marknadsföringsnätverk

Google Adsense
Vårt webbplats marknadsför utrymme för skärmar från tredjepartsleverantörer och reklamnätverk via Google Adsense. Dessa annonser visas på olika punkter på denna webbplats. Som en del av integrationen av Google Adsense är den så kallade dubbelklickkakan från Google inställd för alla sidbesökare.

Detta möjliggör visning av intresse -lämplig reklam genom att automatiskt tilldela en pseudonym useride, med hjälp av vilka intressena bestäms med besök på dessa och andra webbplatser. Detta tjänar till att skydda våra legitima intressen för en optimal marknadsföring av vår webbplats i enlighet med artikel 6.1 mening 1 lit. F GDPR. Vid lämplig fortsättning och slutet på användningen av Google Adsense av oss kommer de uppgifter som samlas in i detta sammanhang att raderas.

Google Adsense är ett erbjudande från Google LLC (www.google.de).
Google LLC har sitt huvudkontor i USA. För detta land finns det ett tillräckligt beslut av Europeiska kommissionen. Detta går tillbaka till EU US Privacy Shield, under vilken Google LLC är certifierad. Ett nuvarande certifikat kan här Att ses: https://www.privacyshield.gov/list

Du kan se dubbelklickkakan den här länken avaktivera. Du kan också använda Digital reklamallians Informera om inställningen av kakor och göra inställningar.

Google AdWords Remarketing
Via Google Adwords annonserar vi denna webbplats i Googles sökresultat och på webbplatser för tredje part. För detta ändamål, när du besöker vår webbplats, ställs den så kallade ommarknadsföringen av Google, vilket automatiskt möjliggör intresse -baserad reklam med en pseudonymous cookieid och på grundval av de sidor du har besökt. Detta tjänar till att skydda våra legitima intressen för en optimal marknadsföring av vår webbplats i enlighet med artikel 6.1 mening 1 lit. F GDPR. Vid lämplig fortsättning och slutet av användningen av Google Adwords som ommarkerar av oss kommer de uppgifter som samlas in i detta sammanhang att raderas.

Eventuell ytterligare databehandling sker endast om du har gått med på Google att din webb- och appwebbläsarhistorik för Google är länkad till ditt Google -konto och information från ditt Google -konto används för att anpassa annonser som du kan använda på webben. Om du är inloggad på Google under sidbesöket på vår webbplats använder Google dina data tillsammans med Google Analytics-data för att skapa och definiera målgruppslistor för ommarknadsföring av tvärenheter. För detta ändamål är dina personuppgifter från Google tillfälligt kopplade till Google Analytics -data för att bilda målgrupper.

Google Adwords Remarketing är ett erbjudande från Google LLC (www.google.de). Google LLC har sitt huvudkontor i USA och är certifierad under EU-US-PRIVACY SHIELD. Ett nuvarande certifikat kan här betraktas. På grund av detta avtal mellan Förenta staterna och Europeiska kommissionen har den senare fastställt en lämplig nivå av dataskydd för företag som är certifierade under Privacy Shield.

Du kan använda remarketing cookie den här länken avaktivera. Du kan också använda Digital reklamallians Informera om inställningen av kakor och göra inställningar.

Facebook, anpassade publik och Facebook -marknadsföringstjänster

På grund av våra legitima intressen för analys, optimering och ekonomisk drift av vårt online-erbjudande och för dessa ändamål, den så kallade "Facebook-pixeln" på det sociala nätverket Facebook, som från Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA Park , CA 94025, USA, eller om du är baserad i EU, Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland ("Facebook").

Facebook är certifierad enligt Privacy Shield -avtalet och erbjuder därmed en garanti för att följa European Data Protection Law (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active).

Med hjälp av Facebook-pixeln är Facebook möjligt att bestämma besökare till vårt online-erbjudande som målgrupp för att visa annonser (så kallade "Facebook-annonser"). Följaktligen använder vi Facebook -pixeln för att meddela Facebook -annonser som vi endast har anslutit för de Facebook -annonser som också har visat intresse för vårt online -erbjudande eller vissa egenskaper (t.ex. intressen för vissa ämnen eller produkter som använder de besökta webbplatserna är fast beslutna ) att vi överför till Facebook (så kallade "anpassade publik"). Med hjälp av Facebook -pixeln vill vi också se till att våra Facebook -annonser motsvarar användarnas potentiella intresse och inte har en irriterande effekt. Med hjälp av Facebook-pixeln kan vi också förstå effektiviteten i Facebook-annonser för statistiska och marknadsundersökningar där vi ser om användare har vidarebefordrats till vår webbplats efter att ha klickat på en Facebook-annons (så kallad "konvertering").

Behandlingen av uppgifterna behandlas av Facebook som en del av Facebooks riktlinje för dataanvändning. Följaktligen, allmän information om presentationen av Facebook -annonser, i riktlinjen för Facebook -dataanvändning:https://www.facebook.com/policy.php. Särskild information och detaljer om Facebook -pixeln och dess sätt att arbeta är tillgängliga från Facebooks hjälpområde: https://www.facebook.com/business/help/651294705016616.

Du kan invända mot inspelningen av Facebook -pixlar och använda dina data för att visa Facebook -annonser. För att ställa in vilka typer av annonser som visas inom Facebook kan du ringa upp sidan som ställts in av Facebook och följa informationen om attityderna baserade på användning:https://www.facebook.com/settings?tabs=ads. Inställningarna är plattform oberoende, dvs. de tas över för alla enheter som stationära datorer eller mobila enheter.

De kan också använda användningen av kakor som serverar mät- och reklamändamål, även via deaktiveringssidan i nätverksreklamhttps://optout.networkadvertising.org/) och även den amerikanska webbplatsen (https://www.aboutads.com/choices) Eller den europeiska webbplatsen (https://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices/) motsäga.

9. Plugins på sociala medier

Användning av sociala plugins från Facebook, Instagram
Så -kallade sociala plugins ("plugins") av sociala nätverk används på vår webbplats. 
Om du ringer upp en sida på vår webbplats som innehåller ett sådant plugin, skapar din webbläsare en direkt anslutning till Facebook-, Google-, Twitter- eller Instagram -servrarna. Innehållet i plugin överförs direkt till din webbläsare av respektive leverantör och integreras på sidan. Genom att integrera plugins får leverantörerna den information som deras webbläsare har kallat upp motsvarande sida på vår webbplats, även om de inte har en profil eller inte är inloggad. Denna information (inklusive din IP -adress) överförs direkt till en server på respektive leverantör (eventuellt till USA) och lagras där av din webbläsare. Om du är inloggad på en av tjänsterna kan leverantörerna direkt tilldela din profil till din profil i respektive sociala nätverk. Om du interagerar med plugins, till exempel "eller" eller "dela" -knappen, överförs motsvarande information också direkt till en server på leverantören och sparas där. Informationen publiceras också i det sociala nätverket och visas där på dina kontakter. Detta tjänar till att skydda våra legitima intressen för en optimal marknadsföring av vårt erbjudande i enlighet med artikel 6.1 mening 1 lit. F GDPR. 
Syftet och omfattningen av datainsamlingen och den ytterligare behandlingen och användningen av data från leverantörerna samt ett kontaktalternativ och dina rättigheter och inställningsalternativ för att skydda din integritet finns i leverantörens dataskyddsinformation. 
http://www.facebook.com/policy.php
https://help.instagram.com/155833707900388

Om du inte vill att de sociala nätverken ska tilldela de data som samlas in via vår webbplats till din profil i respektive tjänst, måste du logga ut från den relevanta tjänsten innan du besöker vår webbplats. Du kan också helt förhindra plugins med tillägg för din webbläsare, t.ex. B. med skriptblockaren "NoScript" (http://noscript.net/).

10. Frakt av utvärderingar via e -post

Granskning av pålitliga butiker
Om du har gett oss ditt uttryckliga samtycke i enlighet med art. 6 Para. 1 S. 1 lit. En GDPR under eller efter din beställning, kommer vi att överföra din e -postadress till pålitliga butiker GmbH, SubelroTher Str. 15C, 50823 Köln (wwww . TrustedShops.de) så att det skickar en utvärdering påminnelse via e -post.

Detta samtycke kan när som helst återkallas av ett meddelande till kontaktalternativet som beskrivs nedan eller direkt jämfört med pålitliga butiker.

11. Tjänster och tredje partiinnehåll

Följande presentation ger en översikt över tredjepartsleverantörer och dess innehåll, plus länkar till deras dataskyddsdeklarationer, som innehåller ytterligare information om behandlingen av data och, ibland redan nämnt här, innehåller motsägelse:

Externa teckensnitt från Google, Inc., https://www.google.com/fonts ("Google Fonts"). Google -teckensnitten är integrerade av ett serversamtal på Google (vanligtvis i USA). Dataskydd: https://www.google.com/policies/privacy/, Opt-out: https://www.google.com/settings/ads/.

Videor av "YouTube" -plattformen från tredje part Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Dataskydd: https://www.google.com/policies/privacy/, Opt-out: https://www.google.com/settings/ads/.

Extern kod för Google Search -gränssnittet (Google Ajax Search API), tillhandahållen av tredje part Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Dataskydd: https://www.google.com/policies/privacy/, Opt-out: https://www.google.com/settings/ads/.

Note på Google, Inc.: Google är certifierad enligt Privacy Shield -avtalet och erbjuder därmed en garanti för att följa European Data Protection Law (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active).

Systemet för produktrecensioner från leverantören Yotpo Ltd.,David Khakhami 12,Tel Aviv, Israel. Dataskydd:https://www.yotpo.com/privacy-policy/ (Yotpo Ltd. är certifierad som en del av EU-US-Privacy-Shields,https://www.yotpo.com/privacy-shield/)

Vår livechatt från leverantörenTidio Ltd.Med sitt registrerade kontor i [220c Blythe Road, W14 0HH, London].Dataskydd:https://www.tidiochat.com/en/privacy-policy

Orderbehandlingen äger rum via tjänsteleverantören "Billbee" (Billbee GmbH, PaulinStrasse 54, 32756 Detmold). Namn, adress och, om tillämpligt, ytterligare personuppgifter kommer att vidarebefordras till Billbee uteslutande för att behandla onlineordern i enlighet med art. 6 punkt 1 lit. B GDPR. Dina data vidarebefordras endast om detta faktiskt är nödvändigt för behandlingen av beställningen.Dataskyddsdeklaration: https://www.billbee.io/datenschutz/

Om våra kunder använder betalningstjänsterna från tredje parter (t.ex. PayPal eller Sofortüberweisung) gäller villkoren och dataskyddsinstruktionerna för respektive tredjepartsleverantörer, som kan anropas inom respektive webbplatser eller transaktionsapplikationer.

12. Kontaktalternativ och deras rättigheter

Som berörd person har du följande rättigheter:

  • Enligt art. 15 GDPR, rätten att begära information om dina personuppgifter som behandlas av oss;
  • Enligt Art. 16 GDPR, rätten att omedelbart begära korrigering av felaktiga eller genomförande av dina personuppgifter lagrade av oss;
  • Enligt Art. 17 GDPR rätten att begära radering av dina personuppgifter lagrade av oss, såvida inte den ytterligare behandlingen
    - att utöva rätten till yttrandefrihet och information;
    - att uppfylla en juridisk skyldighet;
    - av skäl av allmänt intresse eller
    - att hävda, utöva eller försvara juridiska fordringar
    krävs;
  • Enligt artikel 18 GDPR rätten att begränsa behandlingen av dina personuppgifter, om det behövs
    - Noggrannheten för uppgifterna förnekas av dig;
    - Behandlingen är olaglig, men den avvisade deras borttagning;
    - Vi behöver inte längre uppgifterna, men du behöver dem för att hävda, utöva eller försvara juridiska fordringar eller
    - har invänt mot behandlingen i enlighet med art. 21 GDPR;
  • Enligt Art. 20 GDPR är rätten att få dina personuppgifter som du har tillhandahållit oss i ett strukturerat, vanligt och maskinläsningsformat eller begära överföringen till en annan ansvarig;
  • Enligt Art. 77 GDPR, rätten att klaga till en tillsynsmyndighet. Som regel kan du kontakta tillsynsmyndigheten på din vanliga plats eller arbetsplats eller vår företagsplats.

Om du har några frågor om insamling, bearbetning eller användning av dina personuppgifter, information, korrigering, blockering eller radering av data samt återkallelse, vänligen kontakta oss direkt till oss via kontaktinformationen i vårt avtryck.

 

********************************************************************
Invändningsrätt
I den mån vi behandlar personuppgifter som förklaras för att skydda våra legitima intressen som är dominerande i samband med en balansering av intressen, kan du invända mot denna behandling med verkan för framtiden. Om behandlingen genomförs för direkt marknadsföringsändamål kan du utöva denna rätt när som helst som beskrivits ovan. I den mån bearbetningen för andra ändamål genomförs har du bara rätt till rätt att invända om det finns några skäl som uppstår från din speciella situation.

Efter att ha utövat din invändningsrätt kommer vi inte att fortsätta att behandla dina personuppgifter för dessa ändamål, såvida vi inte kan visa tvingande legitima skäl för den behandling som uppväger dina intressen, rättigheter och friheter, eller om behandlingen av påstående, utövande eller försvarsrättsliga Krav tjänar.

Detta gäller inte om behandlingen genomförs för direkt marknadsföringsändamål. Då kommer vi inte att behandla dina personuppgifter för detta ändamål.********************************************************************